E-TWINNING PROJESİ: İLK YARDIMA İLK ADIM

12.04.2022 363

Gediz ve Altıntaş'tan E-twinning Projesi: İlk Yardıma İlk Adım

Gediz ve Altıntaş'ta görev yapan öğretmenler biraraya gelerek "İlk Yardıma İlk Adım" isimli e-twinning projesi başlattı. Bu proje kapsamında her ay düzenlenen webinarlarda öğretmenler ilk yardım konusundaki bilgi ve deneyimlerini öğrencileri ile paylaşarak acil durumlarda yapılması gereken doğru davranışlar ve ilk yardım konusundaki farkındalığı artırmayı hedefliyorlar.

İlkyardıma ilk adım e-twinning projesinde  Gediz Fen Lisesi, Gediz Evliya Çelebi Anadolu Lisesi, Şehit Hüseyin Gürlekli MTAL, Gediz MTAL; Altıntaş'tan Şehit Polis Elvan Özbay MTAL yer almaktadır. Proje eğitmenleri tarafından düzenlenen webinarlarda öğrenciler okullarındaki tehlike ve riskler, sağlık ve güvenlik işaretleri ve acil durumlar hakkında bilgilendirilmektedir. Ayrıca acil durumlarda 112'nin nasıl aranacağı; kanama, solunum yolu tıkanmaları, zehirlenme, yanma ve donma, bilinç bozukluklarında nasıl ilk yardım yapılması gerektiği konusunda ilk yardım uzmanları tarafından bilgilendirilmektedir. Eğitimler sonunda öğrendikleri bilgileri okullarında arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler sayesinde ilkyardım farkındalığının toplumun geniş bir kesimine ulaştırılması sağlanıyor. Ayrıca öğrenciler tarafından oluşturulan gruplarla okullarında acil durumlar için ilkyardım dolapları oluşturuluyor. Eksik malzemesi olanlar ise tamamlanarak acil durumlar için hazır halde bekletiliyor.

12-04-202212-04-202212-04-202212-04-202212-04-202212-04-202212-04-2022