TÜBİTAK PROJESİNE ORTAK OLDUK.

Altıntaş Mesleki Eğitim Merkezi Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı bölümü ile Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni bölümünün ortaklaşa hazırladığı "Banaz (Uşak) Ve Altıntaş (Kütahya) İlçelerindeki Çiğ İnek Sütü Kalitesi Ve Meme Sağlığının Araştırılması" isimli TÜBİTAK projesi Kabul edildi.

04.07.2022 311

Proje hakkında bilgi veren kurum müdürü Serhan KARAKAŞ, Altıntaş tarım ve hayvancılık konusunda önemli bir merkez durumundadır. Endüstride Sancaktar Eğitim Hareketi projemizle akademiden ekonomiye diyerek mesleki eğitimi okul sıralarından sahaya taşımayı hedefledik. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl sonunda açtığımız mesleki eğitim merkezindeki hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı bölümümüz, Uşak Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni bölümü ile ortak bir TÜBİTAK projesi hazırladı. Dr. Öğr. Üyesi Sibel DEMİRHAN danışmanlığında kabul edilen bu proje ile Altıntaş ve Banaz'da üreticilerimizden alınan sütlerin kalitesi laboratuvarda araştırılacak, seçilen bölgelerdeki hayvanlarda mastitis gibi hastalıkların yaygınlığı araştırılarak meme sağlığı hakkında veri oluşturulacak ve bu verilere göre üreticilerimize rehberlik edilecektir. Projenin önemli bir yanıda öğrencilerimizle sahada beraber çalışarak teorik bilginin sahada kalıcı hale gelmesini sağlayacağız. Hedefimiz, bu bölümü okuyan öğrencilerimizn sayısının artarak bölgelerinde önder birer üretici haline gelmeleridir.

04-07-2022